Vad är bokföring?

När du startar eller driver eget måste du ha koll på din bokföring. Det vet de flesta. Kanske är det till och med därför du besöker Red Flag. Men vad är egentligen bokföring? Finns det en definition?

Man kan enkelt säga att bokföring är ett systematiserat sätt att ordna företagets händelser. Bokföringsnämnden talar om att ”föra bok”. Du registrerar dina fakturor och dina kostnader i tidsordning och på vissa konton där liknande affärshändelser samlas. Om du exempelvis kör Red Flag uppfyller du detta genom att skicka fakturorna via vårt system och se till att ladda upp inkommande fakturor och kvitton till oss. Då ”för du bok”. Vi tar sedan automatiskt hand om att kontera och tillse att du även gör bokslut och årsredovisning. Mer än så behöver du egentligen inte kunna när du är kund hos Red Flag.

Du kan läsa mer om bokföring hos Skatteverket.